Jaarverslag 2018/2019

Jaarverslag seizoen 2018-2019 van

De Supportersvereniging “De Fortuna Fans”.

De Fortuna Fans is opgericht op 9 april 1929 en onze supportersvereniging is nu 90 jaar oud.

Het bestuur bestaat dit seizoen uit John Kuijt (voorzitter), Thecla Ooteman (secretaris), Paul Britton (penningmeester) en de commissarissen Jeanette Prins, René Koeman, Wim Bakker en Michel Boelens. Er wordt meerdere malen per jaar officieel vergaderd, terwijl daarnaast ook informeel onderling overleg wordt gehouden.

Helaas ontvielen ons ook in deze periode een aantal leden. Niet meer onder ons zijn de volgende leden: Fred Wouda, Fred Molanus, Cor Bakker en Wim Aten, Wim Siemer en Henk Tanahatoe.

Sportief gezien is het afgelopen seizoen voor de Fortuna herenselectie wat minder verlopen met name de degradatie uit de hoofdklasse.

En dan hebben we dit seizoen ook weer kampioenen mogen huldigen.
Najaarskampioenen zijn JO 11-2, JO 13-3, JO 14-2 en JO 17-3.
Voorjaarskampioenen zijn JO 17-2 en 35+ 1.
En kampioen 4e divisie zijn JO 17-1 en JO 19-1

Onderstaand de activiteiten van onze supportersvereniging:

Als echte uitblinker is natuurlijk ons feest geweest in verband met ons 90 jarig bestaan. En dat hebben we gevierd. Op 23 maart was onze feestavond met een behoorlijke uitblinker. Het Super Lotto Reservegetal. De weergoden zaten ons mee en het was een zeer geslaagde dag met mooie uitslagen. Die gelukkigen waren Roos Gooijer, Tine Stelling, Rik Mooi, Marco Boelens en de in Duitsland wonende (en ons helaas ontvallen) Cor Bakker. Onder deze vijf winnaars werd ook nog een extra prijs verloot ter waarde € 270,– en die ging naar de overgelukkige Roos Gooijer.

Fortuna’s klaverjaskampioen werd Hennie Helsloot, op de 2e plaats eindigde Lyda Piek en Gré Latupeirissa werd 3e. Ook dit jaar is de animo voor het klaverjassen aan het teruglopen. We blijven toch volhouden en hopen op een betere aanvulling van de klaverjassers.
Op dezelfde avonden werd er ook het Keezenspel gespeeld. Ook hier is de opkomst matig te noemen.

Uiteraard was er ook weer een Kerst-en Paasbingo. De beide bingo’s waren erg goed bezet, hoewel de kersteditie altijd populairder is. Ook dit jaar weer een mooie prijzentafel verzorgd door Jeanette Prins. Naast de aangekochte prijzen ook een aantal prijzen van gulle gevers, waarvoor onze hartelijke dank.

Dit seizoen heeft onze supportersvereniging, zoals gebruikelijk het Tour de Francespel georganiseerd. Het aantal deelnemende ploegen lag dit jaar op 260. Winnaars dit jaar zijn: Jannie Haitsma (1e), Peter Stam (2e) en 3e is geworden Nick Haitsma.

Vorig jaar hebben wij voor het eerst de Fortuna Fans prijs uitgekeerd en ook dit jaar was dat weer het geval. Het gaat om het hoogst staande lid (of huisgenoot) van de Fortuna Fans op de eerste rustdag. Deze prijs van € 50,– ging naar Peter Stam.

Er is dit jaar een voetbalquiz georganiseerd op 24 mei 2019. De animo was echt goed. Pim de Jong, Roy Glas en Alexander Ooms hebben er een mooie quiz van gemaakt. Als eerste zijn geëindigd Bram Berkhout en Maurice Freyee en de tweede prijs ging naar Jos Alders, Marius Alders en Mark Luttikhuizen.

De fietspuzzeltocht is gehouden op zondag 23 juni. Ook hier hebben Pim de Jong en Roy Glas er net zoals vorig jaar weer een fantastische rit van gemaakt. En zoals we de afgelopen jaren gewend zijn was het ook dit jaar weer erg mooi weer. De winnaar van dit jaar was het team van Rik Mooi.

Bij de Fortuna Supervoorspellerswedstrijd is Fred Breeuwer de supervoorspeller geworden met 326 punten, tweede is Erwin v/d Brink geworden met 313 punten en als derde noteerden we Björn Valk met 311 punten.

Ook de voetballers van het seizoen 2018/2019 zijn bekend. Milan Klopper is de voetballer van het jaar, tweede is Robin Hoogstra en als derde is Jermano Huwaé geëindigd. Het talent van het seizoen is Danyl Plasmeijer geworden.

Het ledental van de FortunaFans is dit jaar weer wat gedaald. Gelukkig maken verschillende leden soms aanzienlijk meer contributie over dan de minimum bijdrage van € 5,–. Dit seizoen telden wij circa 650 leden.

Joke Gorter en Liesbeth Mulder zijn gekozen tot Supportster van het Jaar. Naast onze dank kregen zij een kadobon en een bos bloemen.

Uit het verslag van penningmeester Paul Britton blijkt dat er in onze supportersvereniging van een amateurvoetbalclub toch best wel wat geld omgaat. De inkomsten van het lottoweekgetal en de loterij H1 bedroegen dit seizoen respectievelijk ruim € 2.000,– en circa € 2.500,–. De opbrengst van de entreegelden in het controlehokje brachten bijna € 3.000,– op.

In verband met ons 90 jarig jubileum hebben wij ook dit seizoen Fortuna Wormerveer in financiële (€ 9.000,–) en materiele zin gesteund. En dan met name vervanging van het meubilair.

Tot slot willen wij graag iedereen bedanken die zich op wat voor manier dan ook voor de Supportersvereniging “De Fortuna Fans” verdienstelijk heeft gemaakt!!!!

 

Wormerveer november 2019

 

 

Total Page Visits: 1110 - Today Page Visits: 2