Activiteiten

Onderstaand het verslag van Kees Klinkenberg.

 

Een Goede Vrijdag voor een paar rondjes bingo. Het JWF Göbelpaviljoen was weer het podium van flink wat ballenliefhebbers. Zij kwamen natuurlijk voor de gezelligheid, maar toch ook wel voor de schitterende prijzenpot.

Het is voor uw verslaggever altijd weer een eer om aan tafel te mogen schuiven bij Piet Huizinga. Ik moet het ook niet wagen elders te willen plaatsnemen. Mijn stoel wordt altijd keurig vrijgehouden. En met Opa Piet vermaak je je altijd. Al was het alleen al om wat verhalen te horen over de jeugd van mijn vader. Nooit geweten dat hij wel eens aan een ‘trekkast’ heeft gestaan, wat gewonnen had maar dat bij de volgende kast samen met de AHOY ploeg al weer kwijt was.

De ballendraaister (ik heb het woord niet gebezigd waar de schoonheid bij was…) van deze avond was de altijd charmante Jeanet Prins. De omroeper van dienst de Fortuna Fans president John Kuyt. Bij aanvang ontving iedereen (ook zij die hun zus lieten betalen….) bij het kopen van de bingokaarten een heuse bingostift. Een cadeautje van de 90 jaar bestaande Supportersvereniging De Fortuna Fans. Leuk hoor!

De eerste ronde startte vlot en de prijzen leken allemaal naar dezelfde tafel te gaan. Er was trouwens hoog bezoek in de zaal. Niemand minder dan Arjan Robben speelde mee om de ballen. Dat heeft hij op een ander front al zo vaak gedaan. En niet zonder succes, ook vanavond niet.

Nadat de eerste prijzentafel was leeg gespeeld volgende een ronde voor de trekprijs. Aan u de eer om te bedenken wat dat kan betekenen.

In ronde twee werden de prijzen verdeeld over de ganse zaal. Dat liep allemaal naar wens. Oh ja….Kees zelf mocht ook wat uitzoeken. En buurman Piet maar wachten op nummer 35!

Net voor de derde en laatste ronde bingo het razend populaire ‘Blijf je staan, blijf je staan’ waar Zus Klink als glorieuze winnaar uit naar voren kwam. Hulde!

Het laatste deel zorgde andermaal voor het nodige vertier. Want K13? T59? Desondanks raakten de bladen snel vol. Eerst een bepaalde rij, toen nog een rij extra en uiteindelijk de hele kaart. Janny Bethlem dacht prijs te hebben, maar op dat moment was net de volle kaart rechtsgeldig.

De tombola tot slot kende mede dankzij de aantrekkelijk prijzenpot een grote hoeveelheid deelnemende loten. Dat de kleur geel bepalend zou zijn had niemand durven voorspellen. Al verdenken we Joke Bleij er van gemanipuleerd te hebben. Zij droeg toch niet voor niets een geel shirt?

Rond de klok van tienen was het over met de pret. Een hartelijk woord van dank aan de Saften achter de bar en de balvirtuozen achter de bingomolen. We hebben weer genoten hoor!

Er zijn wat plaatjes geschoten. De kwaliteit is niet werelds. De camera stond al in de vakantiestand…
Kijk mee via https://myalbum.com/album/j6KUzN4v7nA1

Total Page Visits: 335 - Today Page Visits: 1