Jaarverslag 2016/2017

Jaarverslag seizoen 2016-2017 van

de Supportersvereniging “De Fortuna Fans”.

Opgericht op 9 april 1929 is onze supportersvereniging nu inmiddels 88 jaar oud.

Het bestuur bestaat dit seizoen uit John Kuijt (voorzitter), Thecla Ooteman (secretaris), Rob Dik (penningmeester) en de commissarissen René Koeman, Peter Saft, Wim Bakker, Marjon Kaman en Loes Veenis. Helaas moesten wij afscheid nemen van Marjon. Na een moedige strijd tegen een slopende ziekte heeft zij de strijd verloren. Door haar altijd actieve inzet hebben wij niet alleen een goed bestuurslid maar ook een sympathiek persoon verloren.

Er is meerdere malen per jaar officieel vergaderd, terwijl daarnaast ook informeel regelmatig onderling overleg is geweest.

Helaas ontvielen ons ook in deze periode een aantal leden. Niet meer onder ons zijn de volgende leden: Piet Boot, Jan de Boer, Leen Andrea, Joop Andringa, Jan Duif, Hanneke Kuijt, Hans Meeuwsen, Cees Sisterman, Co van Looy, Elly Zonneveld-v.d. Kooij en al gememoreerd Marion Kaman.

Sportief gezien is het afgelopen seizoen voor de Fortuna selecties als volgt verlopen.
Heren 1 streed met wisselend succes in de 1e klasse en wist zich ondanks een fikse puntenstraf te handhaven. Heren 2 werd overtuigend kampioen en gaat volgend seizoen in de Hoofdklasse A spelen. Dames 1 kon zich aan het eind van het seizoen niet meer mengen in de kampioenstrijd. Zij hebben nacompetitie gespeeld, helaas zonder succes.

Bij de jeugd hebben wij dit seizoen weer vele kampioenen mogen begroeten. Alle kampioenen hebben van ons bloemen en een kampioensfoto gekregen.

Om deze elftallen iedere keer weer in het zonnetje te zetten hebben wij uiteraard uw steun nodig. Om daarvoor het ledental van onze supportersvereniging op peil te houden is het wenselijk, dat ook ouders van pupillen en junioren zich aanmelden als lid van de “FortunaFans”.

Onderstaand de activiteiten van onze supportersvereniging:

De supportersinstuif werd dit jaar op 2 april gehouden, na de wedstrijd tegen Hillegom. Na afloop was er met DJ Alex een gezellige bijeenkomst in het Paviljoen.

Het klaverjassen stond dit jaar onder leiding van Loes Veenis met ondersteuning van Joke Gorter. De deelname liep tijdens het seizoen terug en we eindigden met een schamele zes tafeltjes. Dit heeft geleid tot een discussie of wij hiermee moeten doorgaan.  Fortuna’s klaverjaskampioen werd Peter Huber met 49837 punten. Op de 2e plaats eindigde Wim Breeuwer met 49142 punten. De poedelprijs voor de heren ging dit jaar naar Siem Butter met 43837 punten. Bij de dames ging Adrie Breeuwer er met 41695 punten met de poedelprijs vandoor. In het algemeen klassement konden 21 kaarters en kaartsters worden opgenomen.

Uiteraard was er ook weer een Kerst- en Paasbingo. Zoals gebruikelijk was er weer sprake van een mooie prijzentafel verzorgd door Loes Veenis. Naast de aangekochte prijzen ook een aantal van gulle gevers, waarvoor vanzelfsprekend onze hartelijke dank.

Net zoals voorgaande jaren heeft ook dit jaar onze supportersvereniging het Tour de Francespel georganiseerd. Het aantal deelnemende ploegen lag dit jaar op 267. Winnaars dit jaar zijn: Marion Breeuwer (1e), Jeroen de Louw (2e) en 3e is geworden Ronald vd Brink. De origineelste naam voor de equipe is dit jaar gegaan naar Ron Schoen met “aan de rekker hangen”. Wij konden ook nu weer de eerste 40 van het eindklassement verblijden met een prijs(je). De organisatie was weer uitstekend verzorgd door Dick en Erwin van den Brink.

De fietspuzzeltocht is gehouden op zondag 18 juni. De uitzetters Pim de Jong, Peter Langenberg, Rik Mooi en Roy Glas hebben dit jaar de rit beperkt tot Wormerveer. Met vele kruip door en sluip door weggetjes was het weer een attractieve rit. De zonnegoden waren ons goed gezind want het was warm dit jaar. De winnaar was het team Edwin Bley met Nina.

Bij de Fortuna Supervoorspellerswedstrijd is Lars Valk de supervoorspeller geworden met 273 punten, als tweede en derde konden we noteren Charles en Giovanni Woltjes.

Bij de aanvang van de thuiswedstrijden verzorgen wij de toegang en de loterij. Zolang haar ziekte het toeliet heeft Hanneke Kuyt de toegangskaartjes verkocht, dit werd overgenomen door Margreet Koeman. De loten werden verkocht door onze bestuursleden met aanvulling van Jolanda Brinkert.

Wij hebben het voor onze leden mogelijk gemaakt om naar verre uitwedstrijden met de spelersbussen mee te gaan. Bij elke rit gingen er 10 tot 15 supporters mee. Rene en Margreet Koeman hebben zich hiervoor ingezet.

Belangrijk is het ledental. Velen maken soms aanzienlijk meer contributie over dan de minimum bijdrage van € 5,–. Wij eindigden dit seizoen met 695 leden. We zien hier een dalende tendens en we zullen ons moeten beraden om het ledental weer op zien te vijzelen.

Uit het verslag van onze penningmeester Rob Dik blijkt dat er in onze supportersvereniging van een amateurvoetbalclub nog heel wat geld omgaat. De inkomsten worden door enthousiasme en hard werken binnengehaald. De inkomsten van het lottoweekgetal en de loterij H1 bedroegen dit seizoen respectievelijk ruim € 1.200,– en ruim € 2.800,–. De opbrengst van de entreegelden in het controlehokje brachten ca € 2.300,– op. Wij hebben dit seizoen Fortuna Wormerveer weer in financiële en materiele zin gesteund. We noemen hiertoe: donatie Jeugdtoernooien, bijdrage Businessclub en bijdrages voor trainingskampen van Heren 1 en 2 en Dames 1. Verder hebben wij voor zowel Heren 1 als Dames 1 een wedstrijdbal beschikbaar gesteld.
Wij konden dit seizoen afsluiten met een positief saldo van ruim € 2500 en daarmee hebben we bijna € 13.000,– op de bank.

Hanneke Kuyt is gekozen tot Supporter van het Jaar. Naast onze dank kreeg zij ook een kadobon en een bos bloemen.

Wij willen graag iedereen bedanken die zich op wat voor manier dan ook voor de Supportersvereniging “De FortunaFans” verdienstelijk heeft gemaakt. Wij willen heel hartelijk dank zeggen voor die inspanning!!!!

 

Wormerveer, opgemaakt op november 2017
door Thecla Ooteman

 

 

Total Page Visits: 1203 - Today Page Visits: 2