Count per Day

  • 18560Totale vertoningen:
  • 36vertoningen vandaag:
  • 579vertoningen per maand:
  • 18Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Klaverjassen en Keezen

Klik op onderstaande link voor de speelavonden:
Klaverjasavonden 2018 2019 

Eén der oudste activiteiten van de supporters- vereniging betreft het klaverjassen. Reeds in de jaren ’30 werd er in het toenmalige clublokaal het “Café Wandelweg” van de familie Koome om de punten gestreden.

Sinds de opening van het Paviljoen in 1959 wordt vanzelfsprekend in dat clubgebouw op het Wateringcomplex gespeeld.

We moeten constateren dat tegenwoordig het klaverjassen als gezelschapsspel veel minder gebezigd wordt. Dit is ook te merken bij onze klaverjasactiviteit. Om er toch voor te zorgen dat er op de vrijdagavonden een vol paviljoen is, hebben wij het Keez-spel geïntroduceerd. De liefhebbers van het dit spel kunnen zich ook op de klaverjasavonden melden en kunnen dan ook voor de prijzen strijden.

Er wordt steeds op vrijdagavond gespeeld, aanvang 19.30 uur, voor het seizoen 2018- 2019 wordt op de volgende data gespeeld:

De aanvang is altijd om 19.30 uur precies. Er worden 3 ronden van elk
16 spellen gespeeld volgens het Amsterdams systeem, d.w.z. troef op tafel en maatslag behoeft niet te worden ingetroefd. Voorts moet degene die voorgaat verplicht troef maken.

De inleg per avond bedraagt minimaal € 2,00 per persoon.

Er wordt niet gespeeld om grote prijzen. De gezelligheid moet voorop staan! Toch wordt er in z’n totaliteit meer dan de inleg aan prijzen uitgegeven. Iedere speelavond kent dan ook een behoorlijk aantal prijswinnaars. Op de avonden van Sinterklaas en Pasen gaan zelfs alle deelnemers met een prijs naar huis. Om de inkomsten en uitgaven enigszins in balans te houden, wordt er gedurende het seizoen 2x een loterijtje bij het klaverjassen gehouden.

De avondscores van elke deelnemer worden bijgehouden voor de competitie. Voor het eindklassement gelden 10 gespeelde avonden. Speelt men meer dan 10 avonden, dan gelden de 10 hoogste scores van 12 gespeelde avonden. Zo kan een mindere uitslag 2x vervangen worden door een betere.

De winnaar van het eindklassement wordt ‘gekroond’ tot Klaverjaskampioen van Fortuna Wormerveer. 

Elke klaverjasliefhebber vanaf 18 jaar kan meespelen. Doet men dat regelmatig dan verwachten wij wel, dat diegene lid wordt van onze supportersvereniging. De laatste jaren spelen wij met minder dan 10 tafels, wij streven ernaar weer om weer tot een goed gevuld paviljoen te komen.

Ook u bent daarbij van harte uitgenodigd !!